Rasprava

Ovo oružje diže talas od pola kilometra: Šta ako ga Rusija upotrijebi?

  • Izvor: Kurir
  • 14.03.2024. 21:53

O čestom pominjanju mogućnosti upotrebe nuklearnog oružja koje posebnu pažnju svjetske javnosti izaziva onda kada dolazi od predsjednika Ruske Federacija Vladimira Putina govorili su Slobodan Samardžija, nekadašnji dopisnik "Politike" iz Moskve, Miloš Laban, politički analitičar i Marko Lakić, novinar dnevnog lista "Politika".

Nakon rasprave trojice sagovornika u emisiji "Usijanje", koji su iznijeli različite procjene po pitanju mogućnosti upotrebe nuklearnog naoružanja, posebno od strane Rusije, Laban je podvukao da ukoliko do takvog napada dođe meta Rusije neće biti Ukrajina.

Rekao je takođe da se je s obzirom na svoje antiruske stavove možda glavni kandidat za ruski napad Velika Britanija.

"Velika Britanija se kandiduje da bude meta jer Rusi neće upotrijebiti, ako upotrijebe nuklearno oružje u Ukrajini jer smatraju da je to njihov narod. To je rekao predsjednik Putin i to je teritorija koju oni neće da zagade", rekao je Laban i dodao:


Horor: Razbojnici mučili ženu pa joj odsjekli glavu

Horor: Razbojnici mučili ženu pa joj odsjekli glavu

"A što se tiče Velike Britanije. Medvedev to doduše nije rekao, ali rekao je Solovjev, jedan od novinara ruske televizije za koga važi da je vrlo povezan sa Kremljem. On je rekao: Jedan Posejdon, a to je podvodno rusko oružje, on diže plimski talas pored Britanije visok pola kilometra. Taj talas kad pređe Veliku Britaniju on se završi sa njene druge strane. Mi ne znamo razmjere kakve katastrofe u to ulaze. Velika Britanija, ako se nada da će je Amerikanci zaštititi to je moguće na sljedeći način. Ratovaće Amerika sa Rusijom do posljednjeg Britanca kao što je bila priča da će ratovati sa njom do posljednjeg Ukrajinca".

Smatra da je Velika Britanija ne smeta samo Rusiji već i SAD:

"SAD žele da budu glavna sila i ne žele da im Velika Britanija sa kraljevskom porodicom bude tutor. Ne bih isključio ni mogućnost dogovora Rusije i SAD protiv Velike Britanije", prenosi "Kurir".

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)