Расправа

Ово оружје диже талас од пола километра: Шта ако га Русија употријеби?

  • Извор: Курир
  • 14.03.2024. 21:53

О честом помињању могућности употребе нуклеарног оружја које посебну пажњу свјетске јавности изазива онда када долази од предсједника Руске Федерација Владимира Путина говорили су Слободан Самарџија, некадашњи дописник "Политике" из Москве, Милош Лабан, политички аналитичар и Марко Лакић, новинар дневног листа "Политика".

Након расправе тројице саговорника у емисији "Усијање", који су изнијели различите процјене по питању могућности употребе нуклеарног наоружања, посебно од стране Русије, Лабан је подвукао да уколико до таквог напада дође мета Русије неће бити Украјина.

Рекао је такође да се је с обзиром на своје антируске ставове можда главни кандидат за руски напад Велика Британија.

"Велика Британија се кандидује да буде мета јер Руси неће употријебити, ако употријебе нуклеарно оружје у Украјини јер сматрају да је то њихов народ. То је рекао предсједник Путин и то је територија коју они неће да загаде", рекао је Лабан и додао:


Хорор: Разбојници мучили жену па јој одсјекли главу

Хорор: Разбојници мучили жену па јој одсјекли главу

"А што се тиче Велике Британије. Медведев то додуше није рекао, али рекао је Соловјев, један од новинара руске телевизије за кога важи да је врло повезан са Кремљем. Он је рекао: Један Посејдон, а то је подводно руско оружје, он диже плимски талас поред Британије висок пола километра. Тај талас кад пређе Велику Британију он се заврши са њене друге стране. Ми не знамо размјере какве катастрофе у то улазе. Велика Британија, ако се нада да ће је Американци заштитити то је могуће на сљедећи начин. Ратоваће Америка са Русијом до посљедњег Британца као што је била прича да ће ратовати са њом до посљедњег Украјинца".

Сматра да је Велика Британија не смета само Русији већ и САД:

"САД желе да буду главна сила и не желе да им Велика Британија са краљевском породицом буде тутор. Не бих искључио ни могућност договора Русије и САД против Велике Британије", преноси "Курир".

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина