Članovi biračkih odbora

Panika u SAD: Zvaničnici dobijaju koverte sa drogom 50 puta jačom od heroina

  • 10.11.2023. 08:42

Članovima biračkih odbora u nekoliko saveznih država poslate koverte sa fentanilom i drugim supstancama.

To je posljednja u nizu prijetnja sa kojom se suočavaju izborni zvaničnici.

Takva pisma su prijavljena u najmanje tri američke savezne države, Džordžiji, Oregonu i Vašingtonu.

Depeše hitno poslate u Bijelu kuću, FBI i CIA

Depeše hitno poslate u Bijelu kuću, FBI i CIA

Među onima koji su dobili pisma su i članovi odbora iz okruga Fulton u Džordžiji, koji uključuje i Atlantu i smatra se jednom od najvećih glasačkih jedinica u državi koja može da odluči izbore, prenosi Glas Amerike.

Sekretar te savezne države Bret Rafenspreger rekao je da su u biračke odbore poslate doze antidota - naloksona, kao mjera opreza.

"Ovo je domaći terorizam i mora biti osuđen od strane svih zvaničnika i onih koji žele to da budu", rekao je republikanac Rafenspreger.

U Njemačkoj uhapšena banda iz BiH: Počinili 22 krađe

U Njemačkoj uhapšena banda iz BiH: Počinili 22 krađe

Vlasti u okrugu Lejn u Oregonu istražuju ko je slao pisma sa sumnjivim supstancama u srijedu.

Niko od članova odbora, ko je došao u kontakt sa kovertama, nije imao nikakve negativne posljedice po zdravlje, rekla je Devon Еšbridž, portparolka izbornog okruga Lejn.

Nadležni u državi Vašington objavili su da su četiri glasačka mjesta evakuisana u srijedu zbog prijetnji, što je odložilo brojanje glasova.

Izrael gađao Siriju

Izrael gađao Siriju

Članovi biračkih odbora u okruzima oko Sijetla dobili su pisma sa sumnjivim supstancama, među kojima je bio i fentanil. U jednom slučaju otkriveno je da je riječ o sodi bikarboni.

Članovi biračkog odbora u okrugu Pirs dobili su i poruku koja je "imala veze sa zaustavljanjem glasanja", rekao je policijski portparol Vilijam Mjuz.

On je dodao da "nije utvrđena veza sa nekim kandidatom, religijskom grupom ili političkim pitanjem".

Stiže, postepeno..., a onda snijeg

Stiže, postepeno..., a onda snijeg

Sekretar države Vašington Stiv Hobs ocijenio je da je riječ o "aktima terorizma jer se preti izbornom procesu". Sekretarijat za pravosuđe SAD i Američka pošta objavili su da istražuju šta se dogodilo.

Fentanil je droga koja je 50 puta jača od heroina i uzrokovala je do sada neviđen broj umrlih od predoziranja u SAD. Pokazalo se, međutim, da je rizik od umiranja kada su doze male - veoma nizak.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: