Njegova svetost patrijarh moskovski i sve Rusije

Patrijarh Kiril: Životnim putem koračati sa vjerom u Boga

  • Izvor: Agencije
  • 31.12.2023. 19:40

Njegova svetost patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril pozvao je vjernike da se mole za Rusiju, armiju, za prestanak ratovanja, za iscjeljenje političkih konflikata i pravedan svijet u Novoj godini.

Patrijarh je ovu poruku uputio vjernicima pred bogosluženje uoči Nove godinu u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi.

Ruski patrijarh čestitao je vjernicima Novu godinu i poželio im da životnim putem koračaju sa vjerom u Boga koja pomaže da se prevaziđu sve teškoće, tuge i strahovi.

Patrijarh je rekao da se mnogo strašnog dešava u životu, ali da se, ako je čovjek sa Bogom, svi ti strahovi pretvaraju u san, odnosno u nešto što prolazi i ne nanosi štetu čovjeku.

Zbog toga je, kako je naveo, vjera pravoslavna spasonosna ne samo za dušu u "budućem vijeku" nego je i spasonosna podrška u ovom životu, prenose RIA Novosti.

- Neka nam Gospod pomogne na ovaj način - da gledajući sa nadom u budućnost, čuvajući vjeru u srcu koračamo po životnom putu, znajući da je Bog sa nama - poručio je ruski patrijarh.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program