Његова светост патријарх московски и све Русије

Патријарх Кирил: Животним путем корачати са вјером у Бога

  • Извор: Агенције
  • 31.12.2023. 19:40

Његова светост патријарх московски и све Русије Кирил позвао је вјернике да се моле за Русију, армију, за престанак ратовања, за исцјељење политичких конфликата и праведан свијет у Новој години.

Патријарх је ову поруку упутио вјерницима пред богослужење уочи Нове годину у Храму Христа Спаситеља у Москви.

Руски патријарх честитао је вјерницима Нову годину и пожелио им да животним путем корачају са вјером у Бога која помаже да се превазиђу све тешкоће, туге и страхови.

Патријарх је рекао да се много страшног дешава у животу, али да се, ако је човјек са Богом, сви ти страхови претварају у сан, односно у нешто што пролази и не наноси штету човјеку.

Због тога је, како је навео, вјера православна спасоносна не само за душу у "будућем вијеку" него је и спасоносна подршка у овом животу, преносе РИА Новости.

- Нека нам Господ помогне на овај начин - да гледајући са надом у будућност, чувајући вјеру у срцу корачамо по животном путу, знајући да је Бог са нама - поручио је руски патријарх.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!