To je "kolektivni zapad" pokušao

Peskov: Htjeli su o nas da brišu noge, ali stvari su se promijenile!

  • 04.11.2023. 14:59

Kad si slab o tebe svi brišu noge, to je "kolektivni zapad" pokušao sa Rusijom dok je bila slaba, međutim, stvari su se promijenile, ističe portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Sve što postižemo radimo da bismo bili jaki, svako od nas treba da je jak, a ako svako od nas bude jak bićemo jača država", poručio je Peskov omladini na saveznom obrazovnom maratonu "Znanje".

Ukrajina podigla optužnicu protiv ruskog patrijarha Kirila

Ukrajina podigla optužnicu protiv ruskog patrijarha Kirila

"Svijet je tako napravljen da istina uvijek uvjerljivije zvuči kad je govori neko jak, i država u tom slučaju. Ako želimo da svijet čuje istinu, treba da budemo jaki", ističe on.

Rusija nije oduvijek bila jaka, nekada je bila slaba, prošla je kroz slom SSSR-a, imala je mnogo grešaka, podsjetio je.

"Prošli smo romantizam u odnosu sa zemljama Kolektivnog zapada vjerujući da su to odnosi puni uzajamnog poštovanja, vjerovali smo im da će nam pomoći i da ćemo zajedno da živimo u jedinstvenom harmoničnom svijetu. Ali to tako ne ide, ako si slab o tebe brišu noge, to su pokušali sa nama da urade", objašnjava Peskov.

Šta je Hezbolah - organizacija čiji je vođa obraćanjem uzdrmao svijet

Šta je Hezbolah - organizacija čiji je vođa obraćanjem uzdrmao svijet

Govoreći o lažima koje Zapad širi podsjetio je na dezinformacije o dvojnicima ruskog predsjednika Vladimira Putina. 

"Koliko dvojnika ima Putin, tri ili četiri pokušavaju da saznaju eksperti, ali jednog Putina imamo", ističe Peskov.

Još jedna od laži Zapada je akcija poput eksplozije Sjevernog toka koja je istorijski mogla da bude povod za rat, s obzirom da se radi o objektu kritične infrastrukture, kaže Peskov. Međutim, Zapad ne otkriva istinu, već pokušava da okrivi druge zemlje za ovaj zločinački akt, dodaje.

Izraelski ministar se ogradio od ambasadorovog poređenja Srba s Hamasom

Izraelski ministar se ogradio od ambasadorovog poređenja Srba s Hamasom

"Kada nam budu prijetili, branićemo se, imamo snage", poručio je Peskov odgovarajući na pitanje učesnika kako je Rusija dozvolila da se NATO proširi prema istoku.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:52 Bez komentara

    Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.