То је "колективни запад" покушао

Песков: Хтјели су о нас да бришу ноге, али ствари су се промијениле!

  • 04.11.2023. 14:59

Кад си слаб о тебе сви бришу ноге, то је "колективни запад" покушао са Русијом док је била слаба, међутим, ствари су се промијениле, истиче портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Све што постижемо радимо да бисмо били јаки, свако од нас треба да је јак, а ако свако од нас буде јак бићемо јача држава", поручио је Песков омладини на савезном образовном маратону "Знање".

Украјина подигла оптужницу против руског патријарха Кирила

Украјина подигла оптужницу против руског патријарха Кирила

"Свијет је тако направљен да истина увијек увјерљивије звучи кад је говори неко јак, и држава у том случају. Ако желимо да свијет чује истину, треба да будемо јаки", истиче он.

Русија није одувијек била јака, некада је била слаба, прошла је кроз слом СССР-а, имала је много грешака, подсјетио је.

"Прошли смо романтизам у односу са земљама Колективног запада вјерујући да су то односи пуни узајамног поштовања, вјеровали смо им да ће нам помоћи и да ћемо заједно да живимо у јединственом хармоничном свијету. Али то тако не иде, ако си слаб о тебе бришу ноге, то су покушали са нама да ураде", објашњава Песков.

Шта је Хезболах - организација чији је вођа обраћањем уздрмао свијет

Шта је Хезболах - организација чији је вођа обраћањем уздрмао свијет

Говорећи о лажима које Запад шири подсјетио је на дезинформације о двојницима руског предсједника Владимира Путина. 

"Колико двојника има Путин, три или четири покушавају да сазнају експерти, али једног Путина имамо", истиче Песков.

Још једна од лажи Запада је акција попут експлозије Сјеверног тока која је историјски могла да буде повод за рат, с обзиром да се ради о објекту критичне инфраструктуре, каже Песков. Међутим, Запад не открива истину, већ покушава да окриви друге земље за овај злочиначки акт, додаје.

Израелски министар се оградио од амбасадоровог поређења Срба с Хамасом

Израелски министар се оградио од амбасадоровог поређења Срба с Хамасом

"Када нам буду пријетили, бранићемо се, имамо снаге", поручио је Песков одговарајући на питање учесника како је Русија дозволила да се НАТО прошири према истоку.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм