Njemačka

Počela primjena digitalnog pasoša

  • 10.06.2021. 15:54

Njemačka je danas počela sa primjenom digitalne potvrde o vakcinisanju koja će važiti širom Evrope.

Njemački ministar zdravlja Jens Špan izjavio je da će u centrima za vakcinaciju, ljekari i apoteke postepeno početi da daju digitalne potvrde potpuno vakcinisanim osobama.

Program "KovPas" omogućava korisnicima da pomoću aplikacije na pametnim telefonima pokažu dokaz o imunizaciji što će im olakšati ulazak u restorane, muzeje ili druge lokacije gdje je potrebna slična potvrda.

Špan je naglasio da bi do kraja mjeseca trebalo da bude dostupna potvrda o vakcinaciji svim potpuno vakcinisanim osobama u Njemačkoj.

- Cilj je da se ova potvrda može koristiti u Helsinkiju, Amsterdamu ili Majorci - istakao je Špan.

Osobe koje su potpuno vakcinisane u proteklim sedmicama dobiće pismo sa "KuAr" kodom koji mogu da skeniraju pametnim telefonom ili da kontaktiraju ljekare ili apoteke za prijem digitalnog pasoša.

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.