Objavljen snimak

Pogledajte kako ruski stručnjak deaktivira oborenu raketu "storm šedou"

  • 29.03.2024. 18:08

RIA Novosti su objavile snimak ruskog stručnjaka za eksplozive kako deaktivira raketu dugog dometa "storm šedou/skalp" koju je prethodno oborila ruska PVO.

Na snimku su prikazane neke od ključnih komponenti oborene municije, uključujući raketni motor.

Rusija pokrenula jak napad: Snažne eksplozije odjekuju u Odesi

Rusija pokrenula jak napad: Snažne eksplozije odjekuju u Odesi

Rus na snimku je navodno jedan iz tima stručnjaka koji su specijalizovani za raketno inženjerstvo, navodi se u izvještaju RIA Novosti. Oni proučavaju zapadno oružje i formulišu protokole o tome kako da ga bezbjedno neutrališu. Ta uputstva se zatim dijele sa drugim jedinicama za uklanjanje ubojnih sredstava.

U slučaju projektila "storm šedou", ovaj istraživački rad je utoliko važniji jer daje ruskoj vojsci uvid u to kako im se može bolje suprotstaviti.

"Rakete se stalno usavršavaju, ali i snage PVO su sve bolje jer moramo da proučavamo pojedine dijelove i algoritme rada" neprijateljskih raketa, objasnio je specijalista.

Rusija pokrenula strategiju anakonde - nova faza operacije u Ukrajini

Rusija pokrenula strategiju anakonde - nova faza operacije u Ukrajini

RIA Novosti navode da su raketu na snimku vjerovatno onesposobili ruski sistemi za elektronsko ratovanje, i da je nakon toga pala na zemlju. Na snimku se vidi sama raketa, njen nosni oklop, osigurač eksplozivnog tereta i drugi dijelovi.

Podsjetimo, Velika Britanija i Francuska dostavile su Ukrajini desetine krstarećih raketa, koje su poznate kao "storm šedou" u Velikoj Britaniji i "skalp" u Francuskoj.

Pratite nas i putem Vibera