Njujork

Policajci ubili majku troje djece tokom intervencije zbog porodičnog nasilja

  • 12.05.2023. 09:13

Policija u Njujorku upucala je mladu ženu u njenom domu tokom intervencije zbog porodičnog nasilja.

Ubistvo, koje su snimile kamere na uniformi policajca, dogodilo se u aprilu 2022. godine, nakon što je djevojka potegla nož prilikom pokušaja privođenja.

Policija je dobila poziv zbog porodičnog nasilja u domu Džejmi Fejt (34) u gradiću koji se nalazi na oko 100 kilometara od grada Njujorka. U kući je živjela Džejmi sa partnerom i njihovo troje djece.

Na snimku se vidi kako policajci izvode Fejt, koja ima povrede po licu iz jedne od soba u kući. Nedugo potom vidi se kako ona izvlači nešto iz svojih pantalona, a onda se čuje kako policajac govori: "Nož! Nož!".

Ubica iz Mladenovca otkrio motive svog krvavog pira:

Ubica iz Mladenovca otkrio motive svog krvavog pira: "Stvarali su zavjeru protiv mene"

Policajac potom kreće preko radio veze da poziva pojačanje, u pozadini se čuje kako drugi viče "pucaj", a Džejmin partner ih moli da ne potežu oružje.


Nedugo potom pucanj je odjeknuo, a Džejmi pada na pod. Odmah je proglašena mrtvom. Protiv policajaca koji su učestvovali u intervenciji vodi se istraga.

Nadležni navode da je čitav događaj tragičan, ali da je malo vjerovatno da će policajac odgovarati, s obzirom na to da je na njih potegnut nož.

"Ovo je tragičan događaj, i policajci će morati da žive sa ovim što se dogodilo. Nije lako povući oroz i lišiti nekoga života", rekao je Al Toređani, gradski supervizor.

Puške, pištolji, bombe: MUP otkrio šta je pronađeno nakon hapšenja Balkanskog kartela

Puške, pištolji, bombe: MUP otkrio šta je pronađeno nakon hapšenja Balkanskog kartela

Mediji pišu da je Džejmi u kući u Hajd Parku živjela od januara 2020. godine, i da je na društvenim mrežama redovno postavljala statuse pune teorija zavjere o kovidu-19.

Džejmi je 2015. godine hapšena zbog saobraćajne nesreće koju je prouzrokovala vozeći u alkoholisanom stanju. Tri godine pre toga takođe je osuđena zbog vožnje pod uticajem alkohola.

(Telegraf)

  • 10:30 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Dokumentarni program

    ''Dokumentarni program

  • 13:10 Еmisija: Dosije (R)

    Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije.