Ispalili 22 metka na njega

Policija objavila video napada: Čamović policajcu zabio nož u vrat

  • 07.06.2020. 10:31

Njujorška policija je objavila snimak napada na policajca koji se desio u srijedu, za koji je osumnjičen Dženan Čamović.

- Ranije ove sedmice jedan od naših službenika uboden je u vrat bez ikakvog upozorenja dok je štitio građane Njujorka. Ovo nije bio slučajni susret - već planirani pokušaj ubistva policajca Njujorka - naveli su iz policije.

Dodali su kako samo pukom srećom ovaj napad nije imao drastično drugačiji ishod.

Do incidenta je došlo u Bruklinu, kada je Dženan prišao policiji koja je tragala za pljačkašima odgovornim za obijanje radnji i jednom od njih zabio nož u lijevu stranu vrata.

Prema navodima američkih medija, promašio je glavnu arteriju. Nekoliko sekundi kasnije odjeknuli su pucnji i još policajaca je potrčalo u tom pravcu, a na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se čuje dreka i policijske sirene.

Ugledavši ga sa pištoljem u rukama policajci su otvorili vatru. Ispaljeno je više od 20 hitaca, od kojih je najmanje osam završilo u tijelu Čamovića.

Za sada nije jasno da li je Čamović rođen u SAD ili je ranije iz BiH došao da živi u Ameriku. New York Post je objavio da je Čamović čija je porodica porijeklom je iz Bosne i Hercegovine, upucan nekoliko puta nakon napada. 

Prema riječima njegovih rođaka nije gajio mržnju prema policiji i da nema veze sa terorizmom. U cijeli slučaj uključen je i FBI.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program