"Dženan Čamović"

Ovo je mladić iz BiH koji je izbo policajca u Njujorku

  • 07.06.2020. 15:23

Američka policija ranila je muškarca nakon što je u Bruklinu napao policajce nožem. Radi se o 20-godišnjem Dženanu, najvjerojatnije migrantu iz BiH. Sada je izašla i snimka napada.

Njujorška policija objavila je snimku napada na policajca koji se dogodio u srijedu, a za koji je osumnjičen Dženan Čamović.

Podsjetimo, američka policija ranila je muškarca nakon što je u Bruklinu napao policajce nožem. Kako pišu američki mediji, radi se o 20-godišnjem Dženanu, najvjerojatnije migrantu iz BiH.

Policija je navela da se ne radi o slučajnosti, već o namjernom napadu na policijske službenike.

- Ranije ove sedmice, jedan od naših policajaca uboden je nožem u vrat bez upozorenja dok je štitio građane Njujorka. Ovo nije bio slučajan incident, bio je to planirani pokušaj ubistva policajca. Samo pukom srećom ovo nije imalo drastično drugačiji ishod - navela je policija.

Osumnjičeni Čamović navodno nema kriminalnu prošlost, ali jedinica za istraživanje terorizma pretpostavlja da je povezan za ISIS-om ili nekom drugom terorističkom grupom.

Čamović je teško ranjen tokom sukoba sa policijom u srijedu naveče, nakon što je nožem povrijedio policajca. U sukobu su ranjena još dvojica policajaca, pa su svi troje završili u bolnici.

Čamovićev rođak je za New York Post rekao da on nije terorist, da je odrastao u Bruklinu i da mi je engleski 'materinji jezik'.

- Nikada nije iznio bilo kakve antipolicijske stavove. Poznajem ga od rođenja, ovdje je odrastao. Potpuno je nelogično da je u pitanju terorizam. Možda je bio napadnut, možda je isprovociran. Možda je, kada se sve to događalo, vikao 'Alah', kao što bi neko od hrišćana vikao 'Bože' u očaju - kazao je rođak.

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom