Južna Koreja

Policija priznala propuste tokom noći u kojoj je stradalo 155 ljudi: "Razočaravajuća reakcija"

  • Izvor: Kliks
  • 01.11.2022. 08:14

Šef policije Južne Koreje rekao je da je kontrola mase tokom nesreće u Itaevonu bila "neadekvatna" - što je prvo priznanje službenika da nisu učinili dovoljno da spriječe tragediju.

Usred sve većih poziva na odgovornost, Yoon Hee-keun rekao je kako je reakcija policije bila "razočaravajuća" i da osjeća "bezgraničnu odgovornost" zbog onoga što se dogodilo.

Obećao je punu istragu. U smrtonosnom incidentu poginulo je 155 ljudi, a povrijeđeno je 152, prenosi BBC.

To se dogodilo u subotu naveče kada se gomila ljudi okupila u uličici u Itaewonu, popularnoj četvrti za noćni život u Seulu, kako bi proslavila Noć vještica bez ograničenja od virusa korona.

Yoon je rekao da je policija primila brojne pozive prije nego što se nesreća dogodila, u kojima su upozoravani na ozbiljnost situacije, ali je njihov odgovor izostao. Seulska policija je rekla da je prvi poziv južnokorejskom hitnom broju stigao u 18.34 po lokalnom vremenu i da je bilo još 10 poziva u sljedeća tri i po sata.

Šef policije rekao je da će policija sprovesti "brzu i rigoroznu istragu" kako bi vidjela jesu li nakon što su zaprimili poziv preduzete odgovarajuće mjere i jesu li službenici reagovali na odgovarajući način.

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  • 20:30 Film

    '' Film