Južna Koreja

Policija priznala propuste tokom noći u kojoj je stradalo 155 ljudi: "Razočaravajuća reakcija"

  • Извор: Кликс
  • 01.11.2022. 08:14

Šef policije Južne Koreje rekao je da je kontrola mase tokom nesreće u Itaevonu bila "neadekvatna" - što je prvo priznanje službenika da nisu učinili dovoljno da spriječe tragediju.

Usred sve većih poziva na odgovornost, Yoon Hee-keun rekao je kako je reakcija policije bila "razočaravajuća" i da osjeća "bezgraničnu odgovornost" zbog onoga što se dogodilo.

Obećao je punu istragu. U smrtonosnom incidentu poginulo je 155 ljudi, a povrijeđeno je 152, prenosi BBC.

To se dogodilo u subotu naveče kada se gomila ljudi okupila u uličici u Itaewonu, popularnoj četvrti za noćni život u Seulu, kako bi proslavila Noć vještica bez ograničenja od virusa korona.

Yoon je rekao da je policija primila brojne pozive prije nego što se nesreća dogodila, u kojima su upozoravani na ozbiljnost situacije, ali je njihov odgovor izostao. Seulska policija je rekla da je prvi poziv južnokorejskom hitnom broju stigao u 18.34 po lokalnom vremenu i da je bilo još 10 poziva u sljedeća tri i po sata.

Šef policije rekao je da će policija sprovesti "brzu i rigoroznu istragu" kako bi vidjela jesu li nakon što su zaprimili poziv preduzete odgovarajuće mjere i jesu li službenici reagovali na odgovarajući način.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.