Zamjenik ruskog izaslanika u UN

Poljanski: Iluziju pobjede Kijev plaća stotinama hiljada života

  • Izvor: SRNA
  • 16.03.2024. 20:13

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i njegova klika su zainteresovani samo da vide Rusiju poraženu i nisu zainteresovani za ozbiljne mirovne pregovore jer Kijev i dalje ima iluzije da može da pobijedi uz pomoć kolektivnog Zapada, rekao je zamjenik ruskog izaslanika u UN Dmitrij Poljanski.

"Zelenski i drugi predstavnici njegove klike nisu zainteresovani za ozbiljne i smislene pregovore. Sve što ih zanima je kapitulacija Rusije. Još imaju neke iluzije da mogu da ostvare vojnu pobjedu nad Rusijom uz pomoć zapadnog oružja, oni su zainteresovani za nabavku zapadnog oružja", rekao je Poljanski.

Prema njegovim riječima, kada Kijev promijeni retoriku i izjavi spremnost da razmotri druge opcije za okončanje sukoba sa Rusijom, to će značiti da Ukrajina više ne vjeruje u svoju pobjedu na bojnom polju protiv Rusije i da je spremna za pregovore.

"Zapad napušta Ukrajinu"

"Desetine hiljada, ako ne i stotine hiljada Ukrajinaca plaćaju ovu iluziju pobjede svojim životima i ovo je veoma nesrećna situacija. Zelenski je sebi zabranio pregovore sa ruskom vladom donošenjem relevantne uredbe još 2022. Dakle, svakako je smješno reći da je Ukrajina zainteresovana za bilo kakve pregovore", rekao je Poljanski.

Poljanski je istakao da je Rusija u više navrata potvrdila spremnost da pregovara sa Ukrajinom o tome kako da postigne ciljeve svoje specijalne vojne operacije na miran način, ali da to mora da bude potpuno drugačiji kolosijek i format od onoga što Ukrajina pokušava da nametne drugim zemljama, uključujući takozvanu mirovnu formulu mira Zelenskog.

Pratite nas i putem Vibera