Замјеник руског изасланика у УН

Пољански: Илузију побједе Кијев плаћа стотинама хиљада живота

  • Извор: СРНА
  • 16.03.2024. 20:13

Украјински предсједник Володимир Зеленски и његова клика су заинтересовани само да виде Русију поражену и нису заинтересовани за озбиљне мировне преговоре јер Кијев и даље има илузије да може да побиједи уз помоћ колективног Запада, рекао је замјеник руског изасланика у УН Дмитриј Пољански.

"Зеленски и други представници његове клике нису заинтересовани за озбиљне и смислене преговоре. Све што их занима је капитулација Русије. Још имају неке илузије да могу да остваре војну побједу над Русијом уз помоћ западног оружја, они су заинтересовани за набавку западног оружја", рекао је Пољански.

Према његовим ријечима, када Кијев промијени реторику и изјави спремност да размотри друге опције за окончање сукоба са Русијом, то ће значити да Украјина више не вјерује у своју побједу на бојном пољу против Русије и да је спремна за преговоре.

"Запад напушта Украјину"

"Десетине хиљада, ако не и стотине хиљада Украјинаца плаћају ову илузију побједе својим животима и ово је веома несрећна ситуација. Зеленски је себи забранио преговоре са руском владом доношењем релевантне уредбе још 2022. Дакле, свакако је смјешно рећи да је Украјина заинтересована за било какве преговоре", рекао је Пољански.

Пољански је истакао да је Русија у више наврата потврдила спремност да преговара са Украјином о томе како да постигне циљеве своје специјалне војне операције на миран начин, али да то мора да буде потпуно другачији колосијек и формат од онога што Украјина покушава да наметне другим земљама, укључујући такозвану мировну формулу мира Зеленског.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм