Vol strit žurnal

Posljednje trupe američke vojske iz Sirije odlaze do kraja aprila?

  • 08.02.2019. 12:49

Vojska SAD priprema se da povuče svoje vojnike iz Sirije do kraja aprila, a veliki dio njih će tu zemlju napustiti sredinom marta, prenio je "Vol strit žurnal" pozivajući se na izjave bivših i trenutnih američkih zvaničnika.

Neimenovani američki zvaničnik potvrdio je za Rojters da je povlačenje vojske planirano u aprilu i da se to odnosi i na povlačenje iz vojne baze u Tanfu, blizu sirijske granice sa Irakom i Jordanom. 

Na pitanje Rojtersa o povlačenju, portparol koalicije predvođene vojskom SAD, koja se bori protiv "Islamske države" u Siriji i Iraku, pozvao se na saopštenje portparola Pentagona Šona Robertsona, koji je odbio da razgovara o vremenskom roku za povlačenje. 

Neimenovani turski zvaničnik izjavio je da SAD nisu dale Ankari naznake o datumu završetka povlačenja američke vojske iz Sirije, a jedan zvaničnik "Sirijskih demokratskih snaga" tvrdi da povlačenje još nije počelo i da se situacija na terenu nije promijenila. 

Predsjednik SAD Donald Tramp saopštio je u decembru da će iz Sirije povući 2.000 američkih vojnika, uz napomenu da je bitka protiv "Islamske države" u toj zemlji skoro dobijena.

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R) (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.