Potpuni haos u državi: Ubijen odbornik

  • Izvor: B92
  • 09.02.2024. 12:36

Еkvadorski odbornik, član Pokreta građanske revolucije (RC) Dijana Karnero, ubijena je usred bijelog dana pred mnoštvom ljudi.

Ona je ubijena samo nekoliko trenutaka nakon što je završila sastanak u gradskoj skupštini.

Ona je više puta upucana dok je na ulici u svojoj opštini, u gradu Naranjal, u provinciji Gvajas, fotografisala i snimala stanje na putevima, prenosi Prensa Latina. Dve osumnjičene osobe prišle su joj na motociklu i pucale joj u glavu, a zatim pobjegle, navela je policija.

Kancelarija državnog tužioca Еkvadora otvorila je istragu o jučerašnjem ubistvu Karnerove.

Oprez: Sutra na snazi narandžasto upozorenje!

Oprez: Sutra na snazi narandžasto upozorenje!

U tužilaštvu su precizirali da za sada nema privedenih, a da se nastavlja potraga za odgovornima za ubistvo Karnerove. Bivši predsjednik Еkvadora Rafael Korea naveo je na platformi Iks (Tviter) da je ubistvo Dijane Karnero noćna mora i izrazio saučešće njenoj porodici.

Еkvador posljednjih godina potresa kriminal koji vrše bande i krijumčari droge. Prošle godine u toj zemlji je ubijen predsjednički kandidat, a pre dve sedmice predsjednik Danijel Noboa proglasio je vanredno stanje i rat protiv bandi, ovlastivši vojsku da djeluje protiv njih.

Proteklih godina na četvoro ekvadorskih političara izvršeni su atentati.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom