Sergej Lavrov

Prestati sa uvođenjem jednostranih sankcija

  • 27.09.2018. 20:04

Moskva poziva sve zemlje koje uvode jednostrane sankcije Sjevernoj Koreji da prestanu s takvom praksom, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

On je na sjednici Vijeća bezbjednosti UN u Njujorku rekao da dodatne, takozvane "autonomne ili sekundarne sankcije" Sjevernoj Koreji i drugim državama, koje uvode SAD i njihovi saveznici, a koje zaobilaze sankcije Vijeća UN, samo izazivaju još veće odbijanje.

"Još jednom pozivamo zemlje koje uvode takve sankcije da prekinu takvu praksu", istaknuo je Lavrov na sjednici koja je posvećena denuklearizaciji Korejskog poluostrva.

Lavrov je napomenuo da nije logično prijetiti Sjevernoj Koreji sankcijama, s obzirom na to da se situacija u regiji popravlja, javio je TASS.

Ruski ministar je dodao da politika pooštravanja sankcija djeluje kao da se provodi u krivo vrijeme, jer je Pjongjang već pokazao spremnost na saradnju.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program