Sergej Lavrov

Prestati sa uvođenjem jednostranih sankcija

  • 27.09.2018. 20:04

Moskva poziva sve zemlje koje uvode jednostrane sankcije Sjevernoj Koreji da prestanu s takvom praksom, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

On je na sjednici Vijeća bezbjednosti UN u Njujorku rekao da dodatne, takozvane "autonomne ili sekundarne sankcije" Sjevernoj Koreji i drugim državama, koje uvode SAD i njihovi saveznici, a koje zaobilaze sankcije Vijeća UN, samo izazivaju još veće odbijanje.

"Još jednom pozivamo zemlje koje uvode takve sankcije da prekinu takvu praksu", istaknuo je Lavrov na sjednici koja je posvećena denuklearizaciji Korejskog poluostrva.

Lavrov je napomenuo da nije logično prijetiti Sjevernoj Koreji sankcijama, s obzirom na to da se situacija u regiji popravlja, javio je TASS.

Ruski ministar je dodao da politika pooštravanja sankcija djeluje kao da se provodi u krivo vrijeme, jer je Pjongjang već pokazao spremnost na saradnju.

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина