Na posjedima 17 lica

Pretresi u Njemačkoj zbog antisemitizma

  • Izvor: SRNA
  • 21.11.2023. 12:39

Kriminalistička policija njemačke pokrajine Bavarske saopštila je da je izvršila racije na posjedima u vlasništvu 17 lica, u okviru kampanje sa ciljem borbe protiv antisemitskih zločina iz mržnje.

U saopštenju se navodi da je akcija sprovedena u saradnji sa tužilaštvom.

Ukupno devet racija izvršeno je u području Minhena, Koburga, Pasaua i u još četiri oblasti. Osumnjičeno je 15 muškaraca i dvije žene starosti između 18 i 62 godine.

Moskva ne isključuje potraživanje odštete za

Moskva ne isključuje potraživanje odštete za "Sjeverni tok"

Policija je zaplijenila elektronske uređaje, zbog sumnje da su korišćeni za objavljivanje antisemitskog sadržaja na internetu.

Za jednog osumnjičenog se vjeruje da je u grupi u aplikaciji Vocap postavio stiker klovna sa porukom "pustite gas na Jevreje", dok se za drugog smatra da je postavio fotografiju Adolfa Hitlera sa porukom mržnje, palestinskom zastavom, emotikonom pobjede i tekstom "oslobodite Palestinu".

"Nažalost, antisemitizam oblikuje svakodnevni život brojnih Jevreja u Njemačkoj. Naš zadatak je da dosljedno i neumoljivo krivično procesuiramo antisemitska krivična djela i da zagovaramo zaštitu Jevreja u Bavarskoj", izjavio je komesar bavarske policije za zločine iz mržnje Mihael Vajncirl.

Pratite nas i putem Vibera

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!