На посједима 17 лица

Претреси у Њемачкој због антисемитизма

  • Извор: СРНА
  • 21.11.2023. 12:39

Криминалистичка полиција њемачке покрајине Баварске саопштила је да је извршила рације на посједима у власништву 17 лица, у оквиру кампање са циљем борбе против антисемитских злочина из мржње.

У саопштењу се наводи да је акција спроведена у сарадњи са тужилаштвом.

Укупно девет рација извршено је у подручју Минхена, Кобурга, Пасауа и у још четири области. Осумњичено је 15 мушкараца и двије жене старости између 18 и 62 године.

Москва не искључује потраживање одштете за

Москва не искључује потраживање одштете за "Сјеверни ток"

Полиција је заплијенила електронске уређаје, због сумње да су коришћени за објављивање антисемитског садржаја на интернету.

За једног осумњиченог се вјерује да је у групи у апликацији Воцап поставио стикер кловна са поруком "пустите гас на Јевреје", док се за другог сматра да је поставио фотографију Адолфа Хитлера са поруком мржње, палестинском заставом, емотиконом побједе и текстом "ослободите Палестину".

"Нажалост, антисемитизам обликује свакодневни живот бројних Јевреја у Њемачкој. Наш задатак је да досљедно и неумољиво кривично процесуирамо антисемитска кривична дјела и да заговарамо заштиту Јевреја у Баварској", изјавио је комесар баварске полиције за злочине из мржње Михаел Вајнцирл.

Пратите нас и путем Вибера