Profesorica matematike

Profesorica imala seksualni odnos sa učenicima, sa jednim ostala trudna

  • Izvor: Jutarnji.hr
  • 10.05.2024. 19:14

Rebeka Džouns (30), profesorica matematike, optužena je da je spavala s dvojicom učenika, a dok je čekala suđenje, saznala je da je s jednim od njih ostala trudna.

Iako je telefon vratila na fabrička podešavanja, policajci su preko mrežnog operatera uspjeli doći do poruka koje je slala dječacima. Iste su otkrile kako je jednom od njih pisala "bolje ti je da dođeš kod mene", a kasnije je s istim čak zbijala šale oko toga da bi im se trebao pridružiti još jedan učenik.

Školarac tvrdi da ga je Džouns odvela u svoj stan gdje su dvaput imali polni odnos. Tinejdžer je svojoj majci lagao i rekao da će ostati kod prijatelja.

Rebeki se sudi na sudu u Mančesteru, na kojem je dječak u petak demantovao tvrdnje da je izmislio optužbe protiv profesorice jer je ona odbacila njegovo udvaranje.

Dječak je, moglo se čuti na sudu, svojoj majci rekao da su tvrdnje o seksu s profesoricom "samo glupi razgovor na grupnom četu koji je izmakao kontroli".

Takođe je rečeno da je dječak pohađao dopunske časove matematike kod pomenute profesorice nakon čega se s prijateljima i majkom šalio oko toga da mu je profesorica "zaista zgodna".

Učenik je priznao da je otišao u Rebekin stan jer je htio da se među njima dogodi nešto seksualno.

Dječaka je prvo pokrivao prijatelj, lažući da su bili zajedno, ali kasnije se zabrinuo i zamolio svoju majku da odu pokupiti tinejdžera iz profesoričinog stana. Prijateljeva majka tad je nazvala dječakovu "histeričnu" majku, a ona je, čim je saznala šta se dogodilo, kontaktirala školu.

O svemu je obaviještena i policija, koja je istragu pokrenula u oktobru 2021. godine, nakon čega je profesorica optužena i suspendovana s posla. Pojavila se na sudu koji ju je pustio na slobodu uz kauciju pod uslovom da ne kontaktira nijedno dijete mlađe od 18 godina, ali tužilaštvo tvrdi kako se tad otkrilo i da je bila u dugotrajnoj seksualnoj vezi s drugim učenikom.

Navodno su se viđali dok je ona čekala suđenje, a u njenom stanu imali su polni odnos tridesetak puta. Profesorica je sa 16-godišnjakom, kojeg je upoznala na Snepčetu gdje su prvo razmjenjivali poruke, ostala trudna i rodila njegovo dijete.

U video-intervjuu koji je dao policiji, dječak je rekao da je znao da je škola suspendovala Džonesovu i da joj je zabranjeno kontaktirati ijedno dijete mlađe od 18 godina. Tvrdio je i da njegovi početni razgovori s profesoricom nisu bili nimalo seksualni. A onda mu je Rebeka poslala fotografiju svoje zadnjice samo u gaćicama.

Kako im je veza napredovala, pitao ju je mogu li se naći, a ona ga je pozvala u svoj stan u Salfordu.

Otac bacio bebu u kontejner, sve priznao policiji

Otac bacio bebu u kontejner, sve priznao policiji

"Otišao sam kod nje i prvo je bilo prilično neugodno jer nije htjela da nas uhvate, a ja sam bio nervozan jer sam se nalazio s nekim toliko starijim od tebe" ispričao je učenik. Kad je stigao u stan, pitao je profesoricu "zar neću dobiti ni poljubac", na šta mu je ona odgovorila: "Ne znam bismo li trebali to raditi prije nego što napustiš školu". Ali ipak su se ne samo poljubili, nego i otišli u njenu spavaću sobu te imali polni odnos.

Dječak je još dodao:

"Mislio sam da joj se sviđam jer mi je slala fotografije svoje zadnjice" rekao je tinejdžer, koji je u školi sjedio kraj dječaka zbog kojeg je profesorica matematike bila uhapšena.

Džouns negira optužbe za seksualnu aktivnost s dječacima dok je bila na položaju moći, a suđenje se nastavlja i trajaće još dvije sedmice.

Pratite nas i putem Vibera