Rusija

Putin imenovao kandidata za premijera

  • Izvor: Agencije
  • 10.05.2024. 08:02

Ruski predsjednik Vladimir Putin predložio je ponovo imenovanje Mihaila Mišustina za premijera u novom predsjedničkom mandatu, izjavio je jutros predsjednik Državne dume.

I dok se posljednjih dana spekulisalo da bi moglo doći do promjena na nekim važnim i suštinskim funkcijama, a ruski nezavisni mediji pominjali mogući odlazak Mihaila Mišustina sa mjesta premijera, Putin ga je ponovo predložio za to mjesto.

"Predsjednik Vladimir Vladimirovič Putin podnio je Državnoj Dumi prijedlog o kandidaturi Mihaila Vladimiroviča Mišustina za mjesto premijera. Danas će predstavnici donijeti odgovornu odluku o ovom pitanju u ime svojih birača", saopštio je predsjednik Dume Vjačeslav Volodin.


Minić: Raspisaćemo javni poziv za nabavku traktora iz Bjelorusije

Minić: Raspisaćemo javni poziv za nabavku traktora iz Bjelorusije

Putinu je ovo peti mandat na vlasti, a Mišustina je prvi put predložio za premijera u januaru 2020. godine, kada je Vlada na čelu sa Dmitrijem Medvedevim podnijela ostavku poslije predsjednikovih najavljenih važnih ustavnih promjena u političkom sistemu zemlje.

Mišustin, koji će govoriti u Dumi pre glasanja, mora da odgovori na koji način će riješiti niz zadataka koje je Putin postavio vladi, uključujući "povećavanje odbrambene sposobnosti naše zemlje", rekao je Volodin.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.