Vašington ima dvostruke standarde

Putin o mirovnim pregovorima: Na kraju će svi plesati uz rusku muziku!

  • 15.09.2023. 13:52

Ruski lider Vladimir Putin izjavio je da će za vrijeme pregovora zapadni partneri Kijeva i sama Ukrajina plesati uz rusku muziku.

On je to izjavio tokom susreta sa bjeloruskim liderom Aleksandrom Lukašenkom koji je doputovao u Soči.

Ruski predsjednik je ujedno i poručio Ukrajini da ne igraju onako kako drugi sviraju.

Ruski mediji: Surovikin mogao bi da postane novi šef

Ruski mediji: Surovikin mogao bi da postane novi šef "Vagnera"

„Tango – to je lijepo. Ali mislim da ne treba da zaborave svoj narodni ples gopak. A to je veoma važno. Jer u suprotnom plesaće onako kako im drugi budu svirali. A plesaće, na kraju svi, i to uz `Barinju` (ruska narodna pjesma) ili uz kazačok“, rekao je on.

Putin se osvrnuo i na priče koje se mogu čuti na Zapadu da je Moskva tokom posjete Kim Džong Una navodno htjela da zamoli Pjongjang da pošalje dobrovoljce koji bi učestvovali u specijalnoj vojnoj operaciji. Putin je takve priče nazvao potpunim glupostima.

Podsjetio je da su u Rusiji stotine hiljada građana izrazile želju da dobrovoljno učestvuju u specijalnoj operaciji. Bez obzira na to što im država za to plaća, time se ne može eliminisati mogućnost da će neko poginuti ili biti teško ranjen, dodao je ruski predsjednik.

Putin i Lukašenko: Amerika rukama Ukrajinaca koristi kasetnu municiju

Putin i Lukašenko: Amerika rukama Ukrajinaca koristi kasetnu municiju

Putin je kao najvažnije pitanje naveo situaciju u Ukrajini i osvrnuo se na temu isporuke američke kasetne municije ukrajinskoj vojsci i naveo da Vašington ima dvostruke standarde.

„Postoji jedna zemlja koja smatra da je ona izuzetna, a to su Sjedinjene Američke Države. Čak i ono što ona smatra zločinom, sebi dozvoljava da čini, jer SAD koriste kasetnu municiju, u ovom slučaju rukama ukrajinske vojske. Ona smatra, ova zemlja, da je to zločin, ali sebi to dozvoljava“, rekao je.

Naglasio je da su glavni problem međunarodni odnosi.

Inače, kako je prethodno saopštio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, susret Lukašenka i Putina je rutinske prirode kako bi dva najbliža saveznika prenijeli jedan drugom najbitnije stvari iz aktuelne političke scene.

Pratite nas i putem Vibera