Вашингтон има двоструке стандарде

Путин о мировним преговорима: На крају ће сви плесати уз руску музику!

  • 15.09.2023. 13:52

Руски лидер Владимир Путин изјавио је да ће за вријеме преговора западни партнери Кијева и сама Украјина плесати уз руску музику.

Он је то изјавио током сусрета са бјелоруским лидером Александром Лукашенком који је допутовао у Сочи.

Руски предсједник је уједно и поручио Украјини да не играју онако како други свирају.

Руски медији: Суровикин могао би да постане нови шеф

Руски медији: Суровикин могао би да постане нови шеф "Вагнера"

„Танго – то је лијепо. Али мислим да не треба да забораве свој народни плес гопак. А то је веома важно. Јер у супротном плесаће онако како им други буду свирали. А плесаће, на крају сви, и то уз `Барињу` (руска народна пјесма) или уз казачок“, рекао је он.

Путин се осврнуо и на приче које се могу чути на Западу да је Москва током посјете Ким Џонг Уна наводно хтјела да замоли Пјонгјанг да пошаље добровољце који би учествовали у специјалној војној операцији. Путин је такве приче назвао потпуним глупостима.

Подсјетио је да су у Русији стотине хиљада грађана изразиле жељу да добровољно учествују у специјалној операцији. Без обзира на то што им држава за то плаћа, тиме се не може елиминисати могућност да ће неко погинути или бити тешко рањен, додао је руски предсједник.

Путин и Лукашенко: Америка рукама Украјинаца користи касетну муницију

Путин и Лукашенко: Америка рукама Украјинаца користи касетну муницију

Путин је као најважније питање навео ситуацију у Украјини и осврнуо се на тему испоруке америчке касетне муниције украјинској војсци и навео да Вашингтон има двоструке стандарде.

„Постоји једна земља која сматра да је она изузетна, а то су Сједињене Америчке Државе. Чак и оно што она сматра злочином, себи дозвољава да чини, јер САД користе касетну муницију, у овом случају рукама украјинске војске. Она сматра, ова земља, да је то злочин, али себи то дозвољава“, рекао је.

Нагласио је да су главни проблем међународни односи.

Иначе, како је претходно саопштио портпарол Кремља Дмитриј Песков, сусрет Лукашенка и Путина је рутинске природе како би два најближа савезника пренијели један другом најбитније ствари из актуелне политичке сцене.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?