Francuska

Putin odbio da ruča u Jelisejskoj palati

  • 30.09.2019. 16:31

Predsjednik Rusije Vladimir Putin nakratko je razgovarao sa svojim francuskim kolegom na izlazu iz crkve Sen Sulpis, na kojoj je završen ispraćaj bivšeg francuskog predsjednika Žaka Širaka.

Putin je oko dvije minute razgovarao sa francuskim liderom Emanuelom Makronom, nakon čega je krenuo prema svom automobilu.

Predsjednik Rusije neće učestvovati na ručku koji organizuje Jelisejska palata, a na kojem će biti šefovi država i vlada koji su došli na ispraćaj Žaka Širaka, javio je list „Parizijen“.

"Prema informaciji Jelisejske palate, predsjednik Rusije Vladimir Putin neće posjetiti predviđeni ručak u palati zbog svojih obaveza“, piše list.

Ceremonija opraštanja od Širaka održana je u crkvi Sen Sulpis u Parizu. Na događaj su došli prijatelji političara, Makron sa suprugom Brižit, francuski premijer Eduar Filip i članovi francuske vlade. U Pariz je takođe stiglo više stranih delegacija. Rusiju predstavlja predsjednik Vladimir Putin.

Širak je umro 26. septembra u 86. godini. Bio je predsjednik Francuske od 1995. do 2007. godine, 18 godina bio je gradonačelnik Pariza.

  • 19:52 Bez komentara

    Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

    '''Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 21:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.