Ruski predsjednik

Putin: Postoji jedan scenario da Rusija napadne Poljsku

  • 09.02.2024. 06:55

Ruski predsjednik Vladimir Putin u velikom intervjuu američkom novinaru Karlsonu Takeru govorio je o zapadnoj propagandi koja dodaje "ulje na vatru" i optužbama da Rusija ima ekspanzionističke namjere u Еvropi.

Na optužbe da je Rusija prijetnja globalnom miru i da će se nakon Ukrajine proširiti na druge zemlje Еvrope poput Poljske, Litvanije i slično, Putin je poručio da postoji jedan scenario da ruske trupe okupiraju Poljsku.

"Jedini razlog da ruske trupe uđu u Poljsku je da Poljska napadne Rusiju. Mi nemamo interesa u Poljskoj ili Litvaniji. Ne postoji drugi razlog", poručio je Putin i demantovao zapadne tvrdnje da Rusija vodi osvajački rat u Ukrajini.

Putin se osvrnuo i na pregovore oko mira u Ukrajini i naglasio da su ukrajinski predstavnici odbili dogovor u Istanbulu.

On je poručio da je Rusija u Turskoj insistirala na denacifikaciji Ukrajine, odnosno, da Ukrajina kroz zakon reguliše kažnjavanje neonacističkih pokreta što je pravno regulisano u državama širom svijeta.

"To su odbili. Koja to država ne želi da pravno reguliše tako nešto", rekao je Putin.

On je podsjetio da je Ukrajina na putu traženja svog identiteta pronašla istorijsku tačku gdje su Ukrajinci bili uz Adolfa Hitlera i nacističku Njemačku, te da su to izabrali kao polaznu tačku.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.