Руски предсједник

Путин: Постоји један сценарио да Русија нападне Пољску

  • 09.02.2024. 06:55

Руски предсједник Владимир Путин у великом интервјуу америчком новинару Карлсону Такеру говорио је о западној пропаганди која додаје "уље на ватру" и оптужбама да Русија има експанзионистичке намјере у Европи.

На оптужбе да је Русија пријетња глобалном миру и да ће се након Украјине проширити на друге земље Европе попут Пољске, Литваније и слично, Путин је поручио да постоји један сценарио да руске трупе окупирају Пољску.

"Једини разлог да руске трупе уђу у Пољску је да Пољска нападне Русију. Ми немамо интереса у Пољској или Литванији. Не постоји други разлог", поручио је Путин и демантовао западне тврдње да Русија води освајачки рат у Украјини.

Путин се осврнуо и на преговоре око мира у Украјини и нагласио да су украјински представници одбили договор у Истанбулу.

Он је поручио да је Русија у Турској инсистирала на денацификацији Украјине, односно, да Украјина кроз закон регулише кажњавање неонацистичких покрета што је правно регулисано у државама широм свијета.

"То су одбили. Која то држава не жели да правно регулише тако нешто", рекао је Путин.

Он је подсјетио да је Украјина на путу тражења свог идентитета пронашла историјску тачку гдје су Украјинци били уз Адолфа Хитлера и нацистичку Њемачку, те да су то изабрали као полазну тачку.

Пратите нас и путем Вибера