Nekoliko razgovora

Putin sa liderima Bliskog Istoka: Odmah prekinuti vatru

  • Izvor: Agencije
  • 16.10.2023. 16:21

Nakon što je danas razgovarao sa svojim Sirijskim kolegom Bašarom el Asadom, predsjednik Rusije Vladimir Putin danas će razgovarati i sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, najavio je danas pomoćnik predsjednika Rusije Jurij Ušakov.

Kako je rekao, Putin će razgovarati i sa palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom, kao i sa predsjednicima Irana i Еgipta, Ibrahimom Raisijem i Abdelom Fatahom el Sisijem.

Prema riječima Ušakova, Putin će tokom telefonskih razgovora izneti stav Moskve i "saslušati relevantna razmišljanja svojih kolega".

Pao prvi snijeg

Pao prvi snijeg

Ušakov je istakao da je stav Moskve o palestinsko-izraelskoj krizi dobro poznat i da je "sada glavna stvar da se odmah prekine vatra i započne proces političkog rješavanja".

Ističe da Moskva smatra da bi cilj bilo kakvih mirovnih pregovora trebalo da bude primjena formule "dvije države" koju su odobrile UN uz stvaranje palestinske države sa prestonicom u istočnom Jerusalimu.

Preminuo mladi Banjalučanin David Bojić

Preminuo mladi Banjalučanin David Bojić

Ruski i sirijski predsjednik Vladimir Putin i Bašar el Asad pozvali su ranije danas u telefonskom razgovoru na prekid granatiranja i Pojasa Gaze i raseljavanja te oblasti, saopštio je kabinet sirijskog predsednika.

U razgovoru su lideri dvije zemlje naglasili potrebu za hitnom isporukom humanitarne pomoći civilima u Pojasu Gaze.

Pratite nas i putem Vibera