Неколико разговора

Путин са лидерима Блиског Истока: Одмах прекинути ватру

  • Извор: Агенције
  • 16.10.2023. 16:21

Након што је данас разговарао са својим Сиријским колегом Башаром ел Асадом, предсједник Русије Владимир Путин данас ће разговарати и са израелским премијером Бењамином Нетанијахуом, најавио је данас помоћник предсједника Русије Јуриј Ушаков.

Како је рекао, Путин ће разговарати и са палестинским предсједником Махмудом Абасом, као и са предсједницима Ирана и Египта, Ибрахимом Раисијем и Абделом Фатахом ел Сисијем.

Према ријечима Ушакова, Путин ће током телефонских разговора изнети став Москве и "саслушати релевантна размишљања својих колега".

Пао први снијег

Пао први снијег

Ушаков је истакао да је став Москве о палестинско-израелској кризи добро познат и да је "сада главна ствар да се одмах прекине ватра и започне процес политичког рјешавања".

Истиче да Москва сматра да би циљ било каквих мировних преговора требало да буде примјена формуле "двије државе" коју су одобриле УН уз стварање палестинске државе са престоницом у источном Јерусалиму.

Преминуо млади Бањалучанин Давид Бојић

Преминуо млади Бањалучанин Давид Бојић

Руски и сиријски предсједник Владимир Путин и Башар ел Асад позвали су раније данас у телефонском разговору на прекид гранатирања и Појаса Газе и расељавања те области, саопштио је кабинет сиријског председника.

У разговору су лидери двије земље нагласили потребу за хитном испоруком хуманитарне помоћи цивилима у Појасу Газе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм