Američki aviprevoznik

Putnik ugrizao stjuardesu, avion se vratio na aerodrom

  • Izvor: Avaz
  • 20.01.2024. 14:44

Putnik američke aviokompanije navodno je u utorak usred leta ugrizao stjuardesu, primoravši let za Sijetl da se vrati u Tokio, rekao je portparol avio-kompanije.

Avion oznaka ANA 118 je poletio sa aerodroma Haneda u Tokiju u 21:47. po lokalnom vremenu i okrenuo se nazad nakon nešto više od sat vremena na svom putu ka Americi.

Portparol ANA je rekao za "CNN" da je muškog putnika privela policija nakon što je avion sletio u japansku prijestonicu. Njegov identitet za sada nije poznat.

Stjuardesa je zadobila lakše povrede, rekao je portparol. 

Učestalost ujedanja na letovima

Policijska uprava Tokija odbila je da pruži više detalja o slučaju.

To nije prvi slučaj navodnog ujeda u vazduhu. U 2022. godine, dva putnika su dobila velike novčane kazne zbog udaranja i ujedanja posade i drugih putnika na odvojenim letovima američkih prevoznika Amerikan Еrlajns i Delta Еr Lajns. Oni su tom prilikom kažnjeni sa 81.950 dolara i 77.272 dolara, što su dvije najveće kazne koje je Federalna uprava za vazduhoplovstvo ikada izrekla protiv pojedinačnih putnika zbog ponašanja u avionu.

Ovog mjeseca prijavljeno je nekoliko incidenata lošeg ponašanja i agresije putnika – uključujući let Amerikan Еrlajnsa koji je 3. januara preusmjeren na aerodrom u Teksasu nakon što je putnik navodno udario stjuardesu i napao najmanje jednog policajca.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)