Radnik iz Bakingemske palate ukrao medalje i fotografije

  • 01.12.2020. 08:25

Asistent za kertering u Bakingemskoj palati priznao je krađu medalja i fotografija iz rezidencije kraljice Elizabete.

Tridesesedmogodišnji Adamo Kanto se izjasnio krivim na sudu po tri tačke optužnice za krađe koje je izvršio između 11. novembra 2019. i 7. augusta 2020. godine.

Policija je pronašla značajnu količinu ukradenih predmeta u njegovim odajama u Bakingemskoj palati.

Kanto će biti osuđen naknadno.

Njegova uloga je tokom pandemije koronavirusa proširena na čišćenje, a to mu je omogućilo pristup mnogim prostorijama u koje ranije nije mogao ulaziti. Neki ukradeni predmeti vrijedni između 10,000 i 100.000 funti ponuđeni su na prodaju putem eBaya. Bilo ih je ukupno 37, a ponuđeni su mnogo ispod realne vrijednosti. Kanto je zaradio svega 7.741 funtu.

Među ukradenim fotografijama je i ona koja je načinjena tokom posjete američkog predsjednika Donalda Trampa, kao i potpisane fotografije vojvode od Saseksa i te Vojvode i vojvotkinje od Kembridža.

Kanto je ukrao oko 77 predmeta iz shopa u palati, a ostale iz ormarića osoblja, kraljičine galeri prodavnice i skladišta vojvode od Jorka. Priznao je krađu i drugih predmeta.

(klix.ba)

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina