Španija

Razbijena banda bivših vojnika, pljačkali kuće i preduzeća - vođa Albanac

  • Izvor: SRNA
  • 25.01.2024. 08:13

Španska policija saopštila je da je razbila bandu bivših vojnika iz istočne Еvrope koji su navodno pljačkali luksuzne kuće u južnoj provinciji Malaga.

Šest osoba je uhapšeno juče, uključujući i navodnog vođu iz Albanije. Pronađena je zaliha nakita, satova, novca i oružja.

Ova grupa je izvršila 71 krađu iz luksuznih kuća i preduzeća uglavnom u Marbelji.

Policija je navela da su osumnjičeni bili izuzetno vješti u pljačkama i provalama - sa svojim poznavanjem vojnih tehnika, koristili su stroge mjere ličnog obezbjeđenja i kontra-nadzora dok su se kretali pješice ili u vozilima, mijenjali pravac ili se neočekivano zaustavljali.

"Oni su takođe obučeni da pristupe bilo kojoj vrsti imovine, ili prepreke, bez obzira na visinu njenih zidova i perimetra, i da djeluju brzo i efikasno", naveli su iz plicije.

Vjeruje se da je navodni vođa učestvovao u svim pljačkama, uvijek noseći vatreno oružje. Policija ga je opisala kao stručnjaka za "ukrcavanje na plovila i kontra-nadzor".

Na meti bande našle su se i kuće u gradu Malagi, kao i gradovima Еstepona i Toremolinos.

Policija je navela da je u najmanje četiri pljačke upotrebljena fizička sila, kao i da je do hapšenja došlo na kraju zahvaljujući pomoći lokalnog biznismena.

Nacionalnost ostalih pet članova bande nije objavljena, naveo je Bi-Bi-Si.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)