Jelena Ponomarjeva

"Republika Srpska je najpouzdaniji saveznik Rusije i Bjelorusije"

  • Izvor: SRNA
  • 20.02.2024. 18:18

Republika Srpska je najpouzdaniji saveznik Ruske Federacije i Bjelorusije na Balkanu, ocijenila je ruski ekspert za Balkan Jelena Ponomarjeva.

"Republika Srpska je dosljedan saveznik Rusije i Bjelorusije", navela je Ponomarjeva za "Rusku gazetu", komentarišući susret predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom.

Ponomarjeva, koja je rukovodilac Međunarodnog instituta za razvoj naučne saradnje i profesor Katedre za uporedne političke nauke Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose pri Ministarstvu inostranih poslova Rusije, navela je da je sa Dodikom došla respektabilna delegacija.

Košarac: Posjeta Dodika Bjelorusiji značajna za unapređenje ekonomske saradnje, ali i sa političkog aspekta

Košarac: Posjeta Dodika Bjelorusiji značajna za unapređenje ekonomske saradnje, ali i sa političkog aspekta

"Već su održani razgovori sa preduzećima, u oblasti zdravstva su naznačeni konkretni koraci u saradnji", napomenula je ona.

Ponomarjeva, koja je i autor Telegram-kanala "Bijela sova", ukazala je da se Republika Srpska, pošto je ruski saveznik, posljednjih godina nalazi pod teškim pritiskom.

"Njeni lideri su, zbog odbrane istorijske istine o ratu u BiH, podvrgnuti otvorenom pritisku, sve do pokušaja krivičnog gonjenja", zaključila je Ponomarjeva.

Moskovski državni institut za međunarodne odnose pri Ministarstvu inostranih poslova Rusije je jedan od vodećih ruskih i svjetskih fakulteta, koji sprema stručnjake za 18 oblasti.

Pratite nas i putem Vibera