Јелена Пономарјева

"Република Српска је најпоузданији савезник Русије и Бјелорусије"

 • Извор: СРНА
 • 20.02.2024. 18:18

Република Српска је најпоузданији савезник Руске Федерације и Бјелорусије на Балкану, оцијенила је руски експерт за Балкан Јелена Пономарјева.

"Република Српска је досљедан савезник Русије и Бјелорусије", навела је Пономарјева за "Руску газету", коментаришући сусрет предсједника Републике Српске Милорада Додика са бјелоруским предсједником Александром Лукашенком.

Пономарјева, која је руководилац Међународног института за развој научне сарадње и професор Катедре за упоредне политичке науке Московског државног института за међународне односе при Министарству иностраних послова Русије, навела је да је са Додиком дошла респектабилна делегација.

Кошарац: Посјета Додика Бјелорусији значајна за унапређење економске сарадње, али и са политичког аспекта

Кошарац: Посјета Додика Бјелорусији значајна за унапређење економске сарадње, али и са политичког аспекта

"Већ су одржани разговори са предузећима, у области здравства су назначени конкретни кораци у сарадњи", напоменула је она.

Пономарјева, која је и аутор Телеграм-канала "Бијела сова", указала је да се Република Српска, пошто је руски савезник, посљедњих година налази под тешким притиском.

"Њени лидери су, због одбране историјске истине о рату у БиХ, подвргнути отвореном притиску, све до покушаја кривичног гоњења", закључила је Пономарјева.

Московски државни институт за међународне односе при Министарству иностраних послова Русије је један од водећих руских и свјетских факултета, који спрема стручњаке за 18 области.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

  'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Наша Српска

  Наша Српска