Florida

Ribar izvukao neman iz dubina u plićak

  • Izvor: Agencije
  • 29.12.2023. 22:54

Ribar sa Floride je pokazao izuzetnu hrabrost nakon što je slučajno izvukao veliku ajkulu čekićaru od 3,5 metra iz mora te ga hrabro vratio nazad u dubinu. Snimak ovog fascinantnog susreta trenutno uzburkava onlajn svijet.

- Brendon Grifin, 23-godišnji mehaničar iz Južne Floride, često dijeli svoje ribolovačke podvige na svom Jutjub kanalu.

Tokom svoje najnovije avanture, Grifin je pecao na „izolovanoj plaži“ u Panhendlu kada je slučajno zakačio morsku zvijer.

"Izvukao sam je što je brže moguće, oslobodio udicu u vodi i vratio je u okean“, rekao je Grifin.

Na donatorskoj večeri prikupljeno više od tri miliona maraka

Na donatorskoj večeri prikupljeno više od tri miliona maraka

Obzirom da velike čekićare rijetko prežive kada su uhvaćene, a i zabranjeno ih je držati na floridskim vodama prema državnim pravilima, Brendon je znao da mora osloboditi zvijer što je prije moguće.

- Čekićare su vrlo osjetljive, a svako ribolovačko vrijeme koje traje duže od 45 minuta predstavlja prijetnju njihovom zdravlju. Ako i pomislim da bi ono što je uhvatilo moj mamac mogla biti čekićara, radim sve što je potrebno da je što prije izvučem, osiguravajući tako da čekićara bude oslobođena i sigurno otplovi - objasnio je Grifin.

Snimak koji je snimio Grifinov prijatelj i kolega ribar Gejdž Viton prikazuje Brendona kako povlači čekićaru do plitke vode nakon epske borbe. Nakon toga, Grifin i Viton iznenađujuće ulaze u zonu valova, hvataju se sa svake strane ove morske zvijeri kao kajak i odvode ju nazad u duboku vodu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    ''Ko? Šta? Kada? Gdje? Zašto? Kako? I tu se pitanja ne zaustavljaju - otvoreno i odvažno.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.