Флорида

Рибар извукао неман из дубина у плићак

  • Извор: Агенције
  • 29.12.2023. 22:54

Рибар са Флориде је показао изузетну храброст након што је случајно извукао велику ајкулу чекићару од 3,5 метра из мора те га храбро вратио назад у дубину. Снимак овог фасцинантног сусрета тренутно узбуркава онлајн свијет.

- Брендон Грифин, 23-годишњи механичар из Јужне Флориде, често дијели своје риболовачке подвиге на свом Јутјуб каналу.

Током своје најновије авантуре, Грифин је пецао на „изолованој плажи“ у Панхендлу када је случајно закачио морску звијер.

"Извукао сам је што је брже могуће, ослободио удицу у води и вратио је у океан“, рекао је Грифин.

На донаторској вечери прикупљено више од три милиона марака

На донаторској вечери прикупљено више од три милиона марака

Обзиром да велике чекићаре ријетко преживе када су ухваћене, а и забрањено их је држати на флоридским водама према државним правилима, Брендон је знао да мора ослободити звијер што је прије могуће.

- Чекићаре су врло осјетљиве, а свако риболовачко вријеме које траје дуже од 45 минута представља пријетњу њиховом здрављу. Ако и помислим да би оно што је ухватило мој мамац могла бити чекићара, радим све што је потребно да је што прије извучем, осигуравајући тако да чекићара буде ослобођена и сигурно отплови - објаснио је Грифин.

Снимак који је снимио Грифинов пријатељ и колега рибар Гејџ Витон приказује Брендона како повлачи чекићару до плитке воде након епске борбе. Након тога, Грифин и Витон изненађујуће улазе у зону валова, хватају се са сваке стране ове морске звијери као кајак и одводе ју назад у дубоку воду.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: