Nezavisni predsjednički kandidat

Robert Kenedi Mlađi: Bajden veća prijetnja demokratiji od Trampa

  • 02.04.2024. 12:40

Nezavisni predsjednički kandidat Robert F. Kenedi Mlađi rekao je da je aktuelni predsjednik SAD Džozef Bajden veća prijetnja demokratiji od kandidata Republikanske stranke Donalda Trampa.

U intervjuu za Si-Еn-Еn, Kenedi je rekao da je Bajden "koristio savezne agencije za cenzuru političkog govora", aludirajući na slučaj pred Vrhovnim sudom koji bi mogao da utiče na nivo kontakta između vladinih zvaničnika i kompanija društvenih medija u vezi sa uklanjanjem sadržaja.

Porodica Kenedi podržava Bajdena, uprkos kandidaturi Roberta Kenedija Džuniora

Porodica Kenedi podržava Bajdena, uprkos kandidaturi Roberta Kenedija Džuniora

Prošlog mjeseca većina sudija Vrhovnog suda oprezno je i "u rukavicama" aludirala da je Bajdenova administracija nezakonito naložila platformama društvenih medija da uklone problematične sadržaje.

"Mogu da iznesem argument da je predsjednik Bajden mnogo veća prijetnja demokratiji, a razlog za to je što je predsjednik Bajden prvi kandidat u istoriji, prvi predsjednik u istoriji, koji je koristio savezne agencije za cenzuru političkog govora... da cenzuriše svog protivnika", rekao je Kenedi.

Kako bi Robert Kenedi Mlađi mogao da utiče na ishod izbora 2024?

Kako bi Robert Kenedi Mlađi mogao da utiče na ishod izbora 2024?

"Mogu to da kažem jer sam upravo dobio slučaj na saveznom apelacionom sudu, a sada i pred Vrhovnim sudom, što pokazuje da je počeo da cenzuriše", dodao je Kenedi ne objasnivši o kom slučaju je riječ.

Demokratski nacionalni komitet osudio je Kenedijevu izjavu i optužio ga za širenje teorija zavjere po društvenim mrežama.

"Robert F. Kenedi Mlađi je ozbiljno rekao da je Džo Bajden veća prijetnja demokratiji od Donalda Trampa jer mu je zabranjeno da forsira teorije zavjere na Internetu", rekla je viša savjetnica DNK Meri Bet Kejhil. "Nema poređenja sa sazivanjem rulje na Kapitol i obećanjem da ćete biti diktator od prvog dana", dodala je ona aludirajući na Trampa.

Bajdenu prijeti katastrofalan poraz: Trećina demokrata bi glasala za Kenedija kao nezavisnog kandidata

Bajdenu prijeti katastrofalan poraz: Trećina demokrata bi glasala za Kenedija kao nezavisnog kandidata

Dok se Bajdenovi saveznici plaše da bi Kenedi mogao da izvuče glasove i pomogne Trampu da se vrati u Bijelu kuću, nekoliko članova Kenedijeve porodice glasno je podržalo Bajdena i kritikovalo RFK Mlađeg. Kenedi, kao i Tramp navodi da su prethodni predsjednički izbori pokradeni.


Pratite nas i putem Vibera

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina