Независни предсједнички кандидат

Роберт Кенеди Млађи: Бајден већа пријетња демократији од Трампа

  • 02.04.2024. 12:40

Независни предсједнички кандидат Роберт Ф. Кенеди Млађи рекао је да је актуелни предсједник САД Џозеф Бајден већа пријетња демократији од кандидата Републиканске странке Доналда Трампа.

У интервјуу за Си-Ен-Ен, Кенеди је рекао да је Бајден "користио савезне агенције за цензуру политичког говора", алудирајући на случај пред Врховним судом који би могао да утиче на ниво контакта између владиних званичника и компанија друштвених медија у вези са уклањањем садржаја.

Породица Кенеди подржава Бајдена, упркос кандидатури Роберта Кенедија Џуниора

Породица Кенеди подржава Бајдена, упркос кандидатури Роберта Кенедија Џуниора

Прошлог мјесеца већина судија Врховног суда опрезно је и "у рукавицама" алудирала да је Бајденова администрација незаконито наложила платформама друштвених медија да уклоне проблематичне садржаје.

"Могу да изнесем аргумент да је предсједник Бајден много већа пријетња демократији, а разлог за то је што је предсједник Бајден први кандидат у историји, први предсједник у историји, који је користио савезне агенције за цензуру политичког говора... да цензурише свог противника", рекао је Кенеди.

Како би Роберт Кенеди Млађи могао да утиче на исход избора 2024?

Како би Роберт Кенеди Млађи могао да утиче на исход избора 2024?

"Могу то да кажем јер сам управо добио случај на савезном апелационом суду, а сада и пред Врховним судом, што показује да је почео да цензурише", додао је Кенеди не објаснивши о ком случају је ријеч.

Демократски национални комитет осудио је Кенедијеву изјаву и оптужио га за ширење теорија завјере по друштвеним мрежама.

"Роберт Ф. Кенеди Млађи је озбиљно рекао да је Џо Бајден већа пријетња демократији од Доналда Трампа јер му је забрањено да форсира теорије завјере на Интернету", рекла је виша савјетница ДНК Мери Бет Кејхил. "Нема поређења са сазивањем руље на Капитол и обећањем да ћете бити диктатор од првог дана", додала је она алудирајући на Трампа.

Бајдену пријети катастрофалан пораз: Трећина демократа би гласала за Кенедија као независног кандидата

Бајдену пријети катастрофалан пораз: Трећина демократа би гласала за Кенедија као независног кандидата

Док се Бајденови савезници плаше да би Кенеди могао да извуче гласове и помогне Трампу да се врати у Бијелу кућу, неколико чланова Кенедијеве породице гласно је подржало Бајдена и критиковало РФК Млађег. Кенеди, као и Трамп наводи да су претходни предсједнички избори покрадени.


Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм