Sprema se juriš na grad

Rusi probili prvu liniju odbrane kod Časiv Jara

  • Izvor: Agencije
  • 05.04.2024. 13:05

Jedinice ruske 98. ivanovske vazdušno-desantne divizije probile su prvu liniju ukrajinske odbrane i stigle do prvih kuća na periferiji Časiv Jara!

Ukrajinske snage su u četvrtak tokom snažnog i iznenadnog desanta izbačene iz okolne šumskog područja koje se nalazi na prilazu gradu. Na društvenim mrežama pojavio se i snimak kolone ruskih oklopnih vozila koja uz podršku avijacije nezadrživo napreduje ka Časiv Jaru.

Ukrajinski oficir saopštio jezivu prognozu

Ukrajinski oficir saopštio jezivu prognozu

Vojni blogeri navode da Ukrajina dovodi rezerve za kontranapad i da se sprema za aktivnu odbranu koristeći veliki broj dronova. Ukoliko Rusi zadrže svoje trenutne pozicije može se reći da je bitka za Časiv Jar počela.

Ijan Gagin, savjetnik šefa DNR Denisa Pušilina, navodi da od trenutnih ruskih pozicija do grada ima otprilike pola kilometra.

- Neprijatelj je izgradio ozbiljno utvrđenje tako da ruska vojska napreduje oprezno, ofanziva je postepena, a glavni zadatak je zaštita ljudstva. Moramo da shvatimo da se neprijatelj povukao u Časiv Jar nakon našeg zauzimanja Artjemovska (Bahmuta). Moramo da shvatimo da su tu i inžinjerska utvrđenja i minska polja - objasnio je Gagin.

Ruski funkcioner je dodao da je ruska vojska blizu preuzimanja vatrene kontrole nad svim putevima snabdijevanja grupe Oružanih snaga Ukrajine u Časiv Jaru i remećenju njihove logistike.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska