Dmitrij Medvedev

"Rusija će pobijediti bez obzira na 61 milijardu krvavih dolara američke pomoći Kijevu"

  • Izvor: Sputnik Srbija
  • 20.04.2024. 21:31

Bez obzira na 61 milijardu krvavih dolara, Rusija će pobijediti, poručio je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev nakon što je Predstavnički dom američkog Kongresa podržao nacrt zakona o pomoći Ukrajini.

On je rekao da je to bilo glasanje za maksimalno uvećanje broja žrtava tog rata.

- Rusija će pobijediti, bez obzira na 61 milijardu krvavih dolara koji će uglavnom usisati nezasiti vojno-industrijski kompleks Amerike. Snaga i istina su na našoj strani - rekao je on.

Peskov: Dalja pomoć Ukrajini će naškoditi toj zemlji

Peskov: Dalja pomoć Ukrajini će naškoditi toj zemlji

Portporol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova napisala je na Telegramu da je odluka SAD da izdvoje pomoć za Ukrajinu, Izrael i Tajvan korak ka produbljivanju kriza, a kada je riječ o Kijevu - direktno sponzorisanje terorističke aktivnosti.

- Vojna pomoć kijevskom režimu je direktno sponzorisanje terorističke aktivnosti, Tajvanu - miješanje u unutrašnja pitanja Kine, a Izraelu - direktan put ka eskalaciji situacije u regionu bez presedana - rekla je Zaharova.

Predstavnički dom američkog Kongresa je prethodno usvojio niz nacrta zakona - o konfiskovanju ruskih aktiva, vojnoj pomoći Kijevu od 61 milijarde dolara, pomoći Izraelu i saveznicima u Indo-pacifičkom regionu.

Pratite nas i putem Vibera