Šef FSB

Rusija: Ukrajinsku Službu bezbjednosti trebalo bi proglasiti terorističkom organizacijom

  • Izvor: Anadolija
  • 26.03.2024. 16:14

Šef ruske Federalne službe bezbjednosti Aleksandar Bortnikov rekao je u utorak da bi ukrajinsku Službu bezbjednosti trebalo proglasiti terorističkom organizacijom.

"Moramo to da uradimo, naravno, da. Vjerujem da je to osnova. Ne samo da računamo, već i da donosimo odgovarajuće odluke“, rekao je Aleksandar Bortnikov novinarima nakon proširenog sastanka odbora Kancelarije glavnog tužioca u Moskvi.

Dodao je da je rukovodstvo ukrajinskih specijalnih službi, uključujući Kirila Budanova, šefa odbrambene obavještajne službe, legitimna meta Rusije.

Optužio Sjedinjene Američke Države, Veliku Britaniju i Ukrajinu da stoje iza napada u petak na koncertnu dvoranu „Krokus Siti Hol“ u moskovskoj regiji u kojem je ubijeno 139 ljudi.

Nikolaj Patrušev, šef ruskog Savjeta bezbjednosti, rekao je nakon sastanka da agencije za provođenje zakona imaju dokaze o umiješanosti Ukrajine u napad na koncertnu dvoranu.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da su pucnjavu izveli radikali, ali da se mora odgovoriti na konkretnija pitanja poput toga ko je to naredio.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: