Шеф ФСБ

Русија: Украјинску Службу безбједности требало би прогласити терористичком организацијом

  • Извор: Анадолија
  • 26.03.2024. 16:14

Шеф руске Федералне службе безбједности Александар Бортников рекао је у уторак да би украјинску Службу безбједности требало прогласити терористичком организацијом.

"Морамо то да урадимо, наравно, да. Вјерујем да је то основа. Не само да рачунамо, већ и да доносимо одговарајуће одлуке“, рекао је Александар Бортников новинарима након проширеног састанка одбора Канцеларије главног тужиоца у Москви.

Додао је да је руководство украјинских специјалних служби, укључујући Кирила Буданова, шефа одбрамбене обавјештајне службе, легитимна мета Русије.

Оптужио Сједињене Америчке Државе, Велику Британију и Украјину да стоје иза напада у петак на концертну дворану „Kрокус Сити Хол“ у московској регији у којем је убијено 139 људи.

Николај Патрушев, шеф руског Савјета безбједности, рекао је након састанка да агенције за провођење закона имају доказе о умијешаности Украјине у напад на концертну дворану.

Предсједник Русије Владимир Путин рекао је да су пуцњаву извели радикали, али да се мора одговорити на конкретнија питања попут тога ко је то наредио.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)