Francuski satirični list

"Šarli Ebdo" surov prema Novaku: Grob za Srbina i poruka "ovdje ćeš naći sreću sa antivakserima"

  • Izvor: Telegraf
  • 14.01.2022. 17:35

Francuski satirični list "Charlie Hebdo" dao je "svoj doprinos" u tumačenju zavrzlame koju najbolji svjetski teniser Novak Đoković doživljava u Melburnu posljednjih dana. Ozloglašeni francuski list, poznat po svom britkom, ali vrlo često i morbidnom pogledu na aktuelna zbivanja, nije štedio ni Srbina, kao ni mnoge javne ličnosti prije njega.

Ovaj francuski list je upravo zbog svojih karikatura 2015. godine bio meta terorističkog napada u kojem je poginulo ukupno 17 ljudi, od toga najveći broj novinara i crtača ovog lista. 

Oni su sad objavili nekoliko karikatura sa naslovom "Novak Đoković zaslužuje najbolje", uz kritički osvrt na Novakove stavove kroz vrlo brutalne karikature.

- Đoković kao izuzetak - je crtež na kojem je Novak sa vakcinom od koje se odbranio reketom, a zatim drugi crtež pokazuje Novaka i sakupljača loptica koji je na aparatu za disanje.

- Dajmo mu sakupljača lopti kakvog zaslužuje - komentar je na tu karikaturu koja je aluzija na Đokovićeve antivaks stavove.

- Trebalo je da se vakcinišem - stoji kao poruka sakupljača loptica.

Na trećem crtežu poruka je "Dajmo mu sponzore kakve zaslužuje", ali je ipak posljednji crtež izazvao posebnu pažnju. Naime, na njemu su ga pozvali u Francusku uz crtež pogrebnih sanduka s natpisom "nije vakcinisan", a na "pozivnici" stoji:

"Ovdje ćeš naći svoju sreću među našim antivakserima".

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.