Pokušaj otkrili pripadnici pogranične policije

Saudijski princ optužen da je poslao tim elitnih ubica da likvidiraju bivšeg špijuna

  • 07.08.2020. 08:27

Saudijski prestolonasljednik princ Mohamed bin Salman (Mohammed bin Salman) optužen je da je poslao tim elitnih ubica u Kanadu da likvidiraju bivšeg operativca saudijske obaveštajne službe Sada al-Džabrija (61). 

Navodna likvidacija je otkrivena kada je kanadska pogranična policija otkrila pripadnike elitnog tima za likvidacije pri pokušaju ulaska na teritoriju Kanade preko aerodroma Pirson u Torontu, navedeno je u spisima američkog suda.

Džabri je godinama bio kontakt između saudijske obavještajne službe i britanskog MI6 i drugih zapadnih bezbjednosnih službi i navodno je predao nadležnima u Vašingtonu dokument od 106 stranica o navodnim pokušajima prestolonsaljednika Mohameda da ga likvidira i time ga spriječi da svjedoči o svojim saznanjima o korupciji i političkim likvidacijama koje je sprovodio elitni tim plaćenika saudijskog princa nazvan Odred tigrova.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Biznis klub (R)

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.