Šef mađarske diplomatije

Sijarto: Nove sankcije ЕU protiv Rusije nemaju smisla, dodvoravaju se SAD!

  • 19.02.2024. 17:11

Еvropska unija planira da usvoji novi paket sankcija protiv Rusije kako bi ugodila SAD, napisao je na Fejsbuku šef mađarske diplomatije Peter Sijarto.

"Еvropska unija, koja boluje od ratne psihoze, želi samo da se dodvori Vašingtonu, liberalnim medijima i nevladinim organizacijama usvajanjem novog, ovoga puta doduše potpuno besmislenog paketa sankcija, koji je samo demonstrativna odluka", izjavio je Sijarto.

Odluka će, kako je objasnio, biti donesena zbog "druge godišnjice početka rata".

Ipak, on je upozorio evropske zvaničnike da bi taj datum trebalo da ih natjera da porade na što skorijem prekidu vatre, ali da danas nema takvih prijedloga.

Brisel, podsjetimo, razmatra 13. po redu paket sankcija protiv Moskve, koji bi mogao da stupi na snagu 24. februara. 

Mađarska se od početka Specijalne vojne operacije protivi sankcijama protiv ruskih energenata i pružanju vojne pomoći Kijevu. U martu 2022. godine, parlament zemlje donio je i uredbu o zabrani isporuke oružja Ukrajini sa teritorije Mađarske.

Mađarski zvaničnici jedni su od rijetkih evropskih zvaničnika koji održavaju kontakt sa ruskom stranom, a Budimpešta nerijetko ističe i da su evropske sankcije, zapravo, nanijele veliku štetu evropskoj privredi.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.