Шеф мађарске дипломатије

Сијарто: Нове санкције ЕУ против Русије немају смисла, додворавају се САД!

  • 19.02.2024. 17:11

Европска унија планира да усвоји нови пакет санкција против Русије како би угодила САД, написао је на Фејсбуку шеф мађарске дипломатије Петер Сијарто.

"Европска унија, која болује од ратне психозе, жели само да се додвори Вашингтону, либералним медијима и невладиним организацијама усвајањем новог, овога пута додуше потпуно бесмисленог пакета санкција, који је само демонстративна одлука", изјавио је Сијарто.

Одлука ће, како је објаснио, бити донесена због "друге годишњице почетка рата".

Ипак, он је упозорио европске званичнике да би тај датум требало да их натјера да пораде на што скоријем прекиду ватре, али да данас нема таквих приједлога.

Брисел, подсјетимо, разматра 13. по реду пакет санкција против Москве, који би могао да ступи на снагу 24. фебруара. 

Мађарска се од почетка Специјалне војне операције противи санкцијама против руских енергената и пружању војне помоћи Кијеву. У марту 2022. године, парламент земље донио је и уредбу о забрани испоруке оружја Украјини са територије Мађарске.

Мађарски званичници једни су од ријетких европских званичника који одржавају контакт са руском страном, а Будимпешта неријетко истиче и да су европске санкције, заправо, нанијеле велику штету европској привреди.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.