Na prijevremenim izborima

Socijalistički partija Portugalije osvojila apsolutnu većinu

  • Izvor: SRNA
  • 31.01.2022. 07:48

Socijalistički partija Portugalije osvojila je na prijevremenim izborima apsolutnu većinu, čime je novi mandat dobio premijer Antonio Košta.

Rezultat jučerašnjih izbora dodatno ojačan visokom stopom izlaznosti uprkos pandemiji izazvao je iznenađenje pošto su ankete ukazivale da socijalisti gube na popularnosti.

Izbori su raspisani u novembru nakon što su se poslanici stranaka lijevog centra udružili sa članovima desnog centra kako bi odbili nacrt budžeta manjinske administracije.

Poslanici Komunističke partije i Lijevog bloka su taj potez platili na izborima jer su izgubili više od polovine poslaničkih mjesta.

Prije objavljivanja konačnih rezultata, Košta je izjavio da je stranka dobila 118 poslaničkih mandata u 23-članom parlamentu, što je povećanje u odnosu na 108 osvojenih na glasanju 2019. godine.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program