Njemački kancelar

Šolc ponižen u Kini, ljut sjeo u auto

  • Izvor: Kurir
  • 15.04.2024. 18:40

Njemački kancelar Olaf Šolc doživio je šok na početku posete Kini!

Šolc je doputovao u nedjelju u trodnevnu posjetu Kini na poziv premijera Li Ćijanga i očekuje se da će glavna tema razgovora biti sve napetiji ekonomski odnose između dvije države.

Šolc je posjetu započeo obilaskom industrijskog grada Čungkinga gdje ga je međutim od zvaničnika dočekao samo zamjenik gradonačelnika. Kineska državna televizija CCTV prikazala je njemačkog kancelara kako silazi iz svog aviona u Čungkingu i potom primjetno bijesan sjeda u automobil.

Ovo su četiri najtragičnija proročanstva Stivena Hokinga

Ovo su četiri najtragičnija proročanstva Stivena Hokinga

Delegacija ministara i poslovnih lidera Njemače posjetila je kompaniju djelimično finansiranu od Njemačke i druge lokacije u ogromnom gradu koji je proizvodna baza za kinesku automobilsku i druge industrije.

Šolc bi takođe trebalo da posjeti finansijski centar Šangaja pre nego što otputuje u prestonicu Peking gde će se sastati sa kineskim liderom Si Đinpingom i premijerom Li Ćijangom.

Njemačke kompanije kao što su BMV i Folksvagen su veoma zavisne od kineskog tržišta čak i kada podrška Pekinga Rusiji stvara trvenja sa Zapadom.

Njemačka šefica diplomatije Analena Berbok, podsjetimo, takođe je doživjela šokantnu scenu na aerodromu kad je doputovala u Nju Delhi na sastanka ministara spoljnih poslova G20. Praksa velikih zemalja i nije da šefovi država na aerodromima dočekuju druge. Ipak, za posebne zvanice na aerodromu se postroji svečana garda, kao što je bio slučaj prilikom posjete ruskog predsjednika Vladimira Putina.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: